Bewoners zorgen voor verkoeling tijdens tropische Stadsloop Appingedam

Appingedam – De 23ste editie van de stadsloop in Appingedam gaat de boeken is als de warmste ooit. Met een temperatuur tussen de 28 en 30 graden was het zaterdagavond tropisch warm. Niet echt lekker weer om aan een hardloopwedstrijd deel te nemen.

De organisatie had de deelnemers opgeroepen zich goed voor te bereiden op het warme weer door koel aan de start te verschijnen of niet te starten als er twijfels waren of de deelnemer het fysiek aan kon. Voorafgaand aan de wedstrijd vond de Kidsrun plaats. De route van de kinderen was vanwege de hoge temperatuur ingekort en bestond dit jaar uit maar een rondje.

Ook de hulp van het publiek werd ingeroepen om langs het parcours voor zoveel mogelijk verkoeling te zorgen voor de lopers. Dit kon met bekers water, sponsen of met een tuinsproeier. Op de Westersingel stond Jente vanaf de start tot de laatste loper klaar met haar tuinsproeier, dit werd door de lopers zeer gewaardeerd want enkele staken voor haar de weg over om een verkoelende de douche te nemen. Desondanks waren de omstandigheden zwaar voor veel deelnemers. Maar zover bekend heeft de warmte niet voor al te veel problemen gezorgd.

De wedstrijdloop werd gewonnen door de Keniaan Shadrack Koech. Als tweede eindigde landgenoot Betwel Yagon gevolgd door Geoffrey Koech. De beste Groninger was Jan Stuursma, hij eindigde op de zevende plaats.

Bij de vrouwen was er sinds lange tijd weer een Nederlandse winnares. Ruth van der Meijden uit Groesbeek behaalde de eerste plaats voor de Oegandese Nancy Cheptegei en als derde kwam over de finish Kim Dillen uit Eindhoven. Beste Groninger was Yasmin Hillebrink met een vijfde plaats.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2088″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”date” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button