fbpx
10.3 C
Delfzijl
28 oktober 2020 18:37

Bewoners Zandplatenbuurt in Delfzijl Noord realiseren kindvriendelijke zone

Delfzijl – Een groep bewoners van de Zandplatenbuurt in Delfzijl Noord zijn begonnen met het realiseren van een kindvriendelijke zone tussen het Juisterif, Koperzand en Simonszand. Dit bewonersinitiatief ging afgelopen week van start met de aanpak van de speeltuin. De speeltoestellen worden gecentreerd op een nieuwe plek en waar nodig opgeknapt, ook zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst. De speeltuin wordt omheind met een hekwerk en er worden bomen aangeplant om schaduw te creëren.

Het plan bestaat verder uit de aanpak van het zwarte plein. Het plein wordt ingericht als mini verkeerspark. Er wordt een wegenstructuur op geschilderd zodat kinderen met hun step, fiets of skelter kunnen spelen. De ontmoetingsplek met pergola en het schelpenpad worden opgeknapt. De hondenuitlaatplek wordt voorzien van een prullenbak en een simpele automaat voor hondenpoepzakjes. De initiatiefnemers gaan er vanuit dat de hondenbezitters die hun hond uitlaten op het veld zoveel mogelijk de hondenpoep opruimen.

De werkzaamheden worden zoveel mogelijk door de buurtbewoners uitgevoerd, waar extra kennis nodig is zal dit door een vakman worden gedaan.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten