fbpx
0.6 C
Delfzijl
27 januari 2021 10:28

Bewoners van Kantens denken mee over locaties tijdelijke huisvesting

Kantens – In Kantens biedt de versterkingsopgave kansen voor dorpsvernieuwing. De gemeente Het Hogeland betrekt de Kantsters actief in het hele proces. Gebiedswethouder Kristel Rutgers: ‘We willen bouwen aan een Kantens waar het prima wonen, werken en leven is. Dat doen we sámen met de inwoners, zij kennen hun omgeving namelijk het best.’ 

De eerste stap is het vinden van een locatie voor tijdelijke huisvesting. Deze huisvesting is voor bewoners die hun woning moeten verlaten tijdens de versterking of herbouw van hun woningen. De gemeente vraagt de dorpsbewoners om met ideeën te komen over locaties waar de tijdelijke woningen kunnen worden gebouwd. De voorstellen presenteert de gemeente tijdens een inloopbijeenkomst in Kantens op 17 maart 2020. Dit doet de gemeente met medewerking van Woningstichting De Delthe en Nationaal Coördinator Groningen. De aardbevingscoaches zijn ook aanwezig om bewoners te woord te staan.

De komende maanden blijft de gemeente met het dorp in gesprek om samen de plannen voor de toekomst van Kantens te ontwikkelen. 

Volg ons op

10,820FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten