Bewoners Fivelzigt aangeslagen na dodelijk ongeval op Weg naar den Dam, willen actie van gemeente om verkeersveiligheid te verbeteren

Delfzijl – De wijk Fivelzigt in Delfzijl is aangeslagen na het ernstige ongeval op de Weg naar den Dam zaterdagavond. Buurtbewoners ergeren zich al langer aan het weggedrag van sommige automobilisten die deze weg als racebaan gebruiken. Zaterdagavond resulteerde dit in een dodelijk ongeval waarbij een 82-jarige buurtbewoner om het leven kwam.

Uit diverse reacties van buurtbewoners op de plaats van het ongeval en op sociaal media en blijkt dat veel omwonenden van de Weg naar den Dam zich niet gehoord voelen door de gemeente. Er zijn meerdere mensen die geklaagd hebben bij de gemeente, maar tot nu toe is er geen actie ondernomen om de weg aan te passen. De Weg naar den Dam is een doorgaande route naar Appingedam en kent diverse zijstraten, ook is het een kinderrijke buurt met veel verkeer en een school. Het is niet het eerste ongeluk dat op de weg heeft plaatsgevonden.

Buurtbewoner Andre Hartman schrijft op Facebook zijn frustraties van zich af: “Nog steeds onder de indruk van de gebeurtenis van gisteren, wil ik toch iets kwijt. Gisteren is een geliefde bewoner van onze straat op een vreselijk wijze om het leven gekomen. Een pracht mens, altijd vriendelijk, altijd een praatje maken”. Hartman zegt dagelijks jakkerende auto’s over het Zeel en de weg naar Den Dam te horen.

“Vaak zie ik volslagen idiote acties op beide wegen, hoe haal je in je hoofd om in een woonwijk in te gaan halen en snelheden bereiken van tweemaal de toegestane snelheid wat gaat er dan in je hoofd om. Volgens mij spoor je dan niet helemaal. Ik snap het niet. Hoe erg is het om even te wachten. Hoe erg is het om seconden te moeten wachten. Mensen, kinderen en dieren steken over. Wie denk je dat je bent om met zulke snelheden te gaan rijden. Inhalen terwijl je twee kruisingen nadert”.

Hartman krijgt veel bijval op zijn verhaal en zegt dat het tijd wordt voor actie. “Wat gaat de Gemeente Eemsdelta doen?”.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval, zij konden desgevraagd geen nadere informatie geven over de bestuurder van het voertuig en of deze onder invloed heeft gereden.

Back to top button