maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Bert Hadders en Joost Dijkema komen met nieuw programma Kokeleko

spot_img

Groningen – Streektaalmuzikant Bert Hadders bouwt samen met de Drents/Groningse gitarist Joost Dijkema aan een fictief Veenkoloniaal dorpje van liedjes in hun nieuwste muziekprogramma Kokeleko. Bij het programma hoort óók een nieuwe plaat, die begin januari 2019 wordt uitgebracht. Op de website www.berthadders.nl is de actuele speellijst te bekijken.

De afgelopen jaren konden luisteraars van het RTV Noord radioprogramma De Centrale een zwengel geven aan het ‘Rad van Kokeleko’. Het prijzenassortiment bevatte geen geldprijzen, koelkasten of nieuwe magnetrons, maar iets van misschien wel veel grotere waarde: bij het onderwerp waar het rad stopte schreef streektaalmuzikant Bert Hadders (1962) een liedje.

In Kokeleko, een nieuw muzikaal programma, brengt Hadders samen met Joost Dijkema (1989), fenomenaal fingerpicker op gitaar en banjo, een selectie van de beste liedjes uit De Centrale ten gehore én bovendien enkele hits uit de tijd dat Hadders nog bij de Nozems zat.

De personages die de liedjes in Kokeleko bevolken vormen samen een fictief Veenkoloniaal dorpje. Daar, langs het kaarsrechte kanaal, woont een dominee die om regen bidt, een kluizenaar die drie keer de Duitse Lotto won en een bijstandsmoeder met een lege koelkast en een kapotte Lada. Op het kerkhofje ligt Okke Kluun, de laatste ter dood veroordeelde misdadiger uit Groningen, met naast hem Eltjo Siemens, slachtoffer van schermutselingen tussen stakers en de marechaussee. Historische en fictieve personages passeren in Kokeleko gebroederlijk de revue, zwevend tussen de muzieknoten van de meest doeltreffende muzikale vertaling van de Veenkolonies: volkse muziek met toetsen van folk, country en  blues.

Met Kokeleko nemen Dijkema en Hadders het publiek mee naar dat fictieve dorpje in de Veenkolonies, naar de eindeloos uitstrekkende weilanden onder de grauwe hemel en langs het kanaal waar het begin noch het eind nog lang niet in zicht is. Begin januari komt bovendien de bijbehorende plaat uit, die wordt gepresenteerd tijdens de première in vanBeresteyn. Op de website www.berthadders.nl staat de actuele speellijst van de tour.

Speeldata:

12 januari De Weyert, Rolde

18 januari Erf & Weide, Woudbloem

19 januari vanBeresteyn, Veendam

25 januari ’t Schienvat, Erica

26 januari, Podium Zuidhaege, Assen

27 januari, Ons Noaberhuus, Veelerveen

2 februari, VanSlag, Borger

8 maart, Kielzog theater, Hoogezand

14 maart, De Molenberg, Delfzijl

23 maart, ’t Keerpunt, Spijkerboor

19 april, De Klinker, Winschoten

26 april, Klein Paradiso, Echten

7 december, CC11, Valthermond

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
DierDier
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten

Boerenmarkt in Baamsum trekt veel belangstelling

Baamsum - Zaterdag werd er in een grote boerenschuur in Baamsum (tussen Woldendorp en Termunten) een streekproductenmarkt gehouden. Het was aanvankelijk de bedoeling dat...