18.3 C
Delfzijl
19 juni 2021 06:21

Belang programma’s kansrijke Groningers onderstreept met forse subsidie

spot_img

Regio – De vereniging Kansrijke Groningers, waar alle 22 schoolbesturen in Noord- en Midden-Groningen lid van zijn, heeft een forse subsidie toegekend gekregen vanuit het Nationaal Programma Groningen om de vier ontwikkelde programmalijnen, gericht op het toekomstbestendig maken van het onderwijs, de komende jaren te continueren en verder uit te bouwen.

“De toekenning van € 2.123.000,- is een mooie erkenning voor wat we al doen en nog van plan zijn”, aldus Geert Bijleveld, voorzitter van het verenigingsbestuur van Kansrijke Groningers. “In het verslag van de commissie die onze plannen tegen het licht heeft gehouden en goedgekeurd staan louter dubbele plussen. De commissie is vooral positief over de duurzaamheid van het programma. Geen kortlopende projecten maar een duurzaam programma met heldere programmalijnen en met veel betrokken scholen. Vooral met de erkenning van de commissie dat de inzet op schoolontwikkeling en cultuurverandering gezien wordt als waardevol, zijn we erg blij. We zijn echt blij dat we de voortgang en de toekomst van ons programma meerjarig hebben kunnen borgen.”

Concreet betekent de toekenning dat de benodigde financiën zijn veilig gesteld voor de continuering en verrijking van alle vier programmalijnen van Kansrijke Groningers van 2021 t/m 2024.

Het gaat om de volgende programmalijnen:

  1. ICT (in samenwerking met Basicly) en Techniek (in samenwerking met De Jonge Onderzoekers Eemsdelta)
  2. Ondernemen (in samenwerking met Jong Ondernemen)
  3. Talent, Loopbaan en Ambitie en Gelijke kansen
  4. Werk in de regio

Over Kansrijke Groningers
Kansrijke Groningers is een samenwerkingsverband van schoolbesturen voor het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, en meerdere noordelijke bedrijven. Alle 22 onderwijsbesturen met zo’n 120 scholen uit Noord- en Midden-Groningen zijn lid. Leerkrachten, docenten, mentoren, decanen, teamleiders,  bestuurders en bedrijven werken samen aan toekomstproof onderwijs en een goede aansluiting op de (toekomstige) arbeidsmarkt door het ontwikkelen van doorgaande onderwijsleerlijnen en / of onderwijsprogramma’s. Kansrijke Groningers wordt gesubsidieerd door de vier aardbevingsgemeenten, Economic Board Groningen, de provincie Groningen en het Rijk. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten