vrijdag 17 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Bejaarde man zakt in elkaar bij Supermarkt Uithuizermeeden; boze man wil toch afrekenen

spot_img

Uithuizermeeden – Maarten Voet (29) Uithuizermeeden doet even snel boodschappen bij de supermarkt in het dorp toen een bejaarde man met hartritmestoornissen in elkaar zakte. Voet en winkelmedewerkers schoten de man te hulp, terwijl een man boos bij de kassa stond te wachten tot hij werd geholpen, het duurde hem allemaal te lang.

Dit alles gebeurde afgelopen woensdag bij de Coop in Uithuizermeeden. Voet gaat even snel langs de supermarkt voordat hij aan het werk moet, bij binnenkomst ziet hij dan een oudere man van ver in de tachtig op een stoel wordt gezet. De man voelde zich duizelig had moeite met ademhalen en zakte steeds verder weg. Er wordt besloten om 112 te bellen, Maarten belt ook zijn vriendin die heeft EHBO en werkt met ouderen. Samen met het supermarkt personeel zijn ze bezig met de man. Een wachtende klant bij de kassa begint zich er mee te bemoeien. Hij is boos omdat het zolang duurt voordat iemand hem helpt bij de kassa hij wil namelijk een pakje sigaretten afrekenen.  Ook klaagt de man dat zijn ongeveer 4,5 jarige zoontje dit allemaal moet aanzien.

Terwijl de bejaarde man wordt aangesloten op  een AED bleef de man scheldend bij de kassa staan. Toen de vriendin van Voet aan de man vroeg of het niet beter was dat hij weg zou gaan sloeg hij dreigende taal uit naar de hulpverleners “ik ga iedereen slopen” riep de man.

Tot ontsteltenis van Voet en het aanwezige personeel die druk bezig waren met het redden van het leven van de bejaarde man. De man is met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis waar hij later is overleden.

Maarten Voet verbaast zich over  de verhuftering van de maatschappij. Hij heeft zijn verhaal op Facebook gezet om tot de mensen door te dringen. En misschien nog wel belangrijker de man die bij de kassa stond te wachten. Om duidelijk te maken hoeveel indruk zijn houding heeft gemaakt op iedereen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten