Bedrijven slaan handen ineen bij opknappen voorterrein ‘De Waddenruiters’

Warffum – Vrijwilligers van rijvereniging “De Waddenruiters” in Warffum hebben op zaterdag 16 april een vervolg gegeven aan de NLDoet activiteiten van een maand ervoor. Ze hebben de smaak te pakken en zijn zowel binnen als buiten de manege druk bezig de boel een fris uiterlijk te geven. Nait soezen moar broezen! Op 11 juni (open dag van de manege) moet alles er weer netjes bij staan.

Ondanks het slechte weer hebben zij het voorterrein van de manege aangepakt. De belettering aan de gevel is vervangen, er is drainage aangebracht en er is een begin gemaakt met het plaatsen van betonbanden rondom het terrein.

Maar waar haal je als vereniging alle benodigde spullen vandaan?
De Noord-Groningse Uitdaging heeft de vereniging gekoppeld aan hoveniersbedrijf De Wilde Appel uit Uithuizen. Zij waren bereid mee te denken met de manege en hun ideeën om te zetten in een plan van aanpak. Daarnaast heeft De Wilde Appel bijgedragen aan levering van de betonbanden, in samenwerking met Broekema Sierbestrating uit Groningen. Alle overige verwerkte materialen zijn ook beschikbaar gesteld door lokale bedrijven: Theo Pouw Groep uit de Eemshaven heeft zand geleverd, Draineerbedrijf Eemsmond uit Spijk de drainage, BMN Bouwmaterialen de trespa beplating en Fokkens Dier- Tuin- en Ruitersport uit Warffum de potgrond. Ook Groningen Seaports heeft middels een financiële donatie bijgedragen aan het mogelijk maken van alle opknapwerkzaamheden.

Een mooi staaltje samenwerking van bedrijven uit de regio!

Heeft jouw vereniging of stichting ook plannen die de leefbaarheid van het gebied ten goede komen? En heb je hulp nodig bij de uitvoering ervan? Dien dan je vraag in op de website van de Noord-Groningse Uitdaging (www.noordgroningseuitdaging.nl).

Back to top button