Bas Groeneveld nieuwe hoofdtrainer vv Poolster

Spijk – Bas Groeneveld, nu nog actief bij SV Bedum, staat met ingang van het seizoen 2024/2025 aan het roer bij vv Poolster. Hij volgt daar Jeroen de Groot op die aan zijn vierde en laatste seizoen bij de geelzwarten bezig is.

Het wordt voor de 35-jarige Bedumer de eerste klus als hoofdtrainer en wil graag werken aan de voetbaldoelstellingen van de geelzwarten. Ook vindt hij het werken met de jonge spelersgroep in Spijk een prachtige uitdaging. ‘Poolster belde mij en ze waren behoorlijk overtuigend. Ik ben het gesprek blanco in gegaan omdat ik niet perse hoefde. Na de eerste ontmoeting was ik ook meteen enthousiast. Ze waren goed voorbereid en ik moet zeggen dat ze een prachtig complex hebben. Nadat ik met een afvaardiging van de spelers had gepraat was het voor mij wel duidelijk. De club zocht een jonge, gedreven trainer die de aanpak verder kan ontwikkelen en het team aanvallend laat voetballen. Ik ga die uitdaging graag aan’, vertelt Groeneveld.

Namens het bestuur van Poolster licht André van Gennip toe; ‘We zochten in een bepaald profiel en daar past Bas prima in. Dat hij nog niet eerder als hoofdtrainer bij een club aan het werk is geweest, is van mineur belang. We hebben hele positieve verwachtingen bij de nieuwe hoofdtrainer en denken dat zijn werkwijze goed zal aansluiten op hetgeen Jeroen de Groot de afgelopen jaren heeft neergezet.’ Dat gevoel wordt unaniem gedeeld door alle betrokkenen die aan de sollicitatieprocedure hebben deelgenomen, zoals de spelersraad van de Spijkster selectie.

Back to top button