fbpx
9.1 C
Delfzijl
zaterdag 19 september 2020
Home Algemeen Ayşegül Kooymans uit Appingedam door naar landelijke finale Kunstbende

Ayşegül Kooymans uit Appingedam door naar landelijke finale Kunstbende

Groningen /Appingedam – Ayşegül Kooymans uit Appingedam is door de naar de landelijke finale van de Kunstbende. Zondag 8 april vond in Simplon in Groningen de regionale finale plaats.

In de categorie film werd de shortfilm ‘Gemis’, naar een scenario van Tim de Vries, met de eerste prijs beloond. De jury was onder indruk van en zichtbaar geroerd door het verhaal, de gebruikte muziek en prees het hoge technische niveau van de film. Tim (regie) zal samen met, Rick Dijkman (camera en editing), Rick Weekamp (licht en geluid) en Aysegül Kooymans (productieleiding), Groningen vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 30 juni in Amsterdam.

Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Met de wedstrijd Kunstbende worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Bekende artiesten uit deze kweekvijver zijn o.a.: Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Vincent Vianen, Claudia de Breij, Abdelkader Benali, Janne Schra en DeWolff.