22.3 C
Delfzijl
maandag 17 juni 2019
Home 112-nieuws Auto aangetroffen in sloot bij Lageland; bestuurder na zoekactie thuis aangehouden

Auto aangetroffen in sloot bij Lageland; bestuurder na zoekactie thuis aangehouden

Lageland – De hulpdiensten rukten zondagmorgen groots uit voor een voertuig die aangetroffen werd in een sloot langs het Eemskanaal Zuidzijde.

In het voertuig werd niemand aangetroffen, hierop gingen duikers van de brandweer meteen de sloot in om te zoeken naar eventuele slachtoffers. Brandweerlieden van het korps Harkstede speurden ondertussen de dijk en het Eemskanaal af.

Na enige tijd zoeken werd er niemand in de omgeving van het voertuig aangetroffen en werd besloten de zoekactie te staken en terug te keren naar de kazerne.

De politie ging ook op zoek naar de bestuurder. Deze werd op het huisadres niet aangetroffen en ook een belrondje langs ziekenhuizen leverde niks op. Daarom werd er besloten burgernet en een speurhond in te zetten. Ook was een politiehelikopter vanaf Amsterdam onderweg.

Rond half elf in de morgen kwam de bestuurder thuis, hij werd meteen aangehouden. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het strafbaar is om de plek van het ongeval te verlaten. “Er komt een GGD arts om de aard van zijn mogelijke verwondingen te controleren. Ook doen we onderzoek of de bestuurder op het moment van rijden onder invloed is geweest.”

Advertenties

Advertenties