fbpx
17.5 C
Delfzijl
donderdag 02 juli 2020
Home Agenda tips Atelierroute van Eems tot Westeremden al 5 jaar een groot succes

Atelierroute van Eems tot Westeremden al 5 jaar een groot succes

Westeremden – Het is weer zover de jaarlijks terugkerende en zeer succesvolle atelierroute van Eems tot Westeremden wordt weer gehouden en wel in de weekends van 26 en 27 Augustus en 2 en 3 september.

In 2012 werd de route voor het eerst georganiseerd en viel prompt in de prijzen. De route werd bekroond met de cultuurprijs van de gemeente Delfzijl .

Sinds de start is het elk jaar weer drukker en komen bezoekers niet alleen uit onze eigen provincie Groningen maar uit alle windstreken zoals vorig jaar zelfs uit Limburg. Het is natuurlijk ook leuker en interessanter om kunst te aanschouwen en met de kunstenaars zelf van gedachten te wisselen vragen te stellen en opmerkingen te maken in hun eigen werkruimtes dan in een  commerciĆ«le galerie kunsthandel of museum waar de persoonlijke benadering van de kunstenaar doorgaans niet aanwezig is.

In de ateliers die uiteraard kosteloos te betreden zijn kunt u de sfeer  opsnuiven van inspiratie en van even zo vaak transpiratie van  de kunstenaars voor wie het scheppen en creĆ«ren van schilderijen, beelden, keramiek etc. kortom van allerlei kunstuitingen Een levensvervulling is. Een wisselwerking tussen kijker en maker een unieke gelegenheid tijdens de atelierroute!

Op de fiets of in de auto pendelend tussen de te bezoeken ateliers in het wonderschone landschap van het Hooge Land maakt een middag tot een bijzondere belevenis. In beide weekenden zijn de ateliers geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Voor nadere informatie over o.a. de deelnemende kunstenaars kunt u terecht op de website   www.atelierroutevaneemstotwesteremden.nl

Advertenties