fbpx
13.1 C
Delfzijl
maandag 28 september 2020
Home Sport Appingedam wint SES Regiocup 2017

Appingedam wint SES Regiocup 2017

Delfzijl – Voetbalvereniging Appingedam is winnaar geworden van de SES Regiocup 2017. De Damsters waren in de finale van het toernooi in het Groningen Seaports Stadion in Delfzijl met 4-1 te sterk voor SGV.

Eerder op de avond troffen beide ploegen elkaar ook al. In de poulefase die de finaleavond inluidde was SGV verrassend te sterk: 3-2. Appingedam moest hierdoor alle zeilen bijzetten om in het spoor van SGV de halve finale te halen, maar slaagde daar in door Siddeburen in de laatste poulewedstrijd met 5-1 te verslaan. In de andere poule plaatsten NEC Delfzijl en Poolster zich voor de halve finale. Dat ging ten koste van Holwierde.

In de halve finale rekende Appingedam vrij eenvoudig af met Poolster: 5-2. De andere halve finale tussen NEC Delfzijl en SGV werd een ware thriller. Na de reguliere speeltijd was de stand 3-3, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. Daarin trok SGV uiteindelijk aan het langste eind: 8-7.

In de finale nam Appingedam revanche op SGV door met 4-1 te winnen. NEC Delfzijl legde beslag op de derde plaats door in de troostfinale tegen Poolster een 0-3 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning. Siddeburen eindigde als vijfde door in de strijd om de vijfde en zesde plaats Holwierde met 8-3 te verslaan.

Roy de Groot van Appingedam werd gekozen tot beste speler van de SES Regiocup 2017. Björn Puister (Siddeburen) kroonde zich met 10 doelpunten tot topscorer van het toernooi. Bas Westerhuis van NEC Delfzijl was de beste doelman.

Stichting Eemsdelta Sportevenementen kijkt terug op een bijzonder succesvolle SES Regiocup 2017.

Eindstand SES Regiocup 2017:

  1. Appingedam
  2. SGV
  3. NEC Delfzijl
  4. Poolster
  5. Siddeburen
  6. Holwierde