vrijdag 24 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Appingedam wijst acht plaatsen aan voor openbare laadpalen

spot_img

Appingedam – Het college van burgemeester en wethouders heeft acht locaties in de gemeente Appingedam aangewezen voor openbare laadpalen voor elektrische auto’s. Met deze laadpalen worden de auto’s geladen met 100 procent duurzame energie uit zon en wind. Door het plaatsen van de palen wordt een basisstructuur gerealiseerd voor het laden van elektrische auto’s. Dat betekent dat er in het openbaar voldoende plekken zijn om de elektrische auto op te laden.

Centrale locaties
De laadpalen in Appingedam komen op centrale plekken waar veel mensen hun auto’s parkeren: bij het parkeerterrein bij de Jumbo, parkeerterrein Ossendrift (bij de Coop-supermarkt), het parkeerterrein achter het Wapen van Leiden (Gooday), het parkeerterrein bij Action, het parkeerterrein bij het treinstation, het parkeerterrein bij het gezondheidscentrum Overdiep, voor het Stadskantoor en (onder voorbehoud met het oog op de planning) op de parkeerplaats bij het nieuwe schoolcampusterrein. Inwoners kunnen via de reguliere inspraakprocedure hun mening geven over deze locaties.

Wethouder Lea van der Tuin: “De gemeente Appingedam wil het vervoer groener en slimmer maken. Het aantal elektrische auto’s groeit en daarmee ook de behoefte aan laadpalen. Elektrische auto’s dragen bij aan een schone lucht, minder uitstoot van CO2 en minder geluidsoverlast.”

Duizend laadpalen in Groningen en Drenthe
De gemeenten Appingedam, Groningen, Het Hogeland, Loppersum, Pekela, Oldambt, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier en Westerwolde, de provincie Groningen en elf Drentse gemeenten hebben een ‘Green deal’ gesloten om in totaal duizend laadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen. Door de keuze voor 100 procent duurzame energie uit zon en wind dragen de laadpalen bij aan de energietransitie.

Zelf een laadpaal aanvragen
Inwoners van de deelnemende gemeenten zonder een eigen oprit kunnen vanaf 1 juli gratis via https://openbaarladen.nl/  een openbare laadpaal aanvragen voor hun elektrische auto. Ook forenzen die hun elektrische auto op straat moeten parkeren kunnen een laadpaal aanvragen. Deze laadpaal komt dan in de straat of iets verderop te staan, altijd op loopafstand van de woning of het bedrijf. Op www.appingedam.nl/duurzaamheid staan de voorwaarden voor aanvraag en plaatsing.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten