Andere Tijden: De aarde beeft een serie over Groningen met Winfried Baijens

Groningen – In het jaar dat de Groningse gaskraan definitief dichtgaat, presenteert Andere Tijden (NTR) vanaf vrijdag 12 januari op NPO 2 de nieuwe vierdelige documentaireserie De aarde beeft: over de vondst van de gasbel, het gejuich alom in Nederland, de economische bomen die tot de hemel reiken en de gevolgen en de nasleep voor de inwoners.

Maar Groningen is meer dan gas. De aarde beeft is ook een serie over de Groningers zelf, de geschiedenis, het land en de bewoners: de luchten, melancholie, het hoge land en de oude dorpskernen. Presentator Winfried Baijens ontmoet bekende en onbekende Groningers en zoekt uit wat de provincie onderscheidt van en verbindt met de rest van Nederland. In de serie is ook veel Groningse muziek te horen.

De aarde beeft is de tweede documentaireserie van Andere Tijden met Winfried Baijens. In januari 2023 was Het water komt te zien, over de Watersnoodramp van 1953 en de gevolgen daarvan voor Nederland in het algemeen en Zeeland in het bijzonder.

De aarde beeft is op vrijdag 12, 19, 26 januari en 2 februari 2024 te zien, steeds om 20.30 uur op NPO 2.

Aflevering 1 (vrijdag 12 januari): Schokkend veel gas
met o.a. singer-songwriter Marlene Bakker en klokkenluider Hans Roest

Aflevering 2 (vrijdag 19 januari): Goud in de grond
met o.a. de politici Johan Remkes en Engel Modderman

Aflevering 3 (vrijdag 26 januari): Groningen vooruit!
met o.a. oud-profvoetballer en schrijver Jan Mulder en singer-songwriter Jetta Post

Aflevering 4 (vrijdag 2 februari): Scheuren in de samenleving met o.a. oud-zwemster Ranomi Kromowidjojo en singer-songwriter Erwin de Vries

Back to top button