Ancora voor vierde keer naar Spijk

Spijk – De populaire Nederlandse zanggroep Ancora keert graag terug naar Spijk. Op vrijdag 18 november zingen de mannen met hun warme en meeslepende stemmen ‘Bie de Jongens’ over het leven op zee.

Voor de vierde keer is hun traditionele shantymuziek, Irish folk en pop in het Groninger dorp achter de dijk te horen. “Ancora heeft veel fans in deze regio”, vertelt Klaas Jan Moesker, die samen met Ron Machielsen de feestavond organiseert. Moesker raakte jaren geleden onder de indruk van de groep tijdens hun optreden op het evenement DelfSail.

“De pannen gaan van het dak als Ancora begint te spelen, ze vinden het hier prachtig. Ook omdat het publiek zo enthousiast is, hun optreden loopt daardoor altijd uit”.  De ondernemers van het Bloemen en Planten Centrum houden jaarlijks een feestavond in Spijk. Deze traditie vindt dit jaar plaats in het vernieuwde dorpshuis aan de Nesweg. “De zaal van dit Multi Functioneel Centrum Spijk is klaar”, vertelt Machielsen. “Te zijner tijd gaat het gebouw van de voormalige gereformeerde kerk als hoofdzaal fungeren. Deze verbouwing is nog niet klaar”.

In november laten Moesker en Machielsen de Bingo Feestavond opvolgen door ‘Winter Wonderland’. De organisatie daarvan draait al op volle toeren.  De Bingo feestavond wordt een gezellige avond vol verrassingen, beloven de Spijksters. “Er zijn kruiwagens vol prachtige prijzen. Dat varieert van elektrische huishoudelijke apparatuur zoals stofzuigers, tot een weekendje met hotelovernachting in Limburg, tassen vol boodschappen, waardebonnen tot 200 euro en natuurlijk veel bloemen en planten”.

De vijf superrondes Bingo worden gepresenteerd door de gastheren Moesker en Machielsen. Deze vorm van entertainment is hen op het lijf geschreven. De minimumleeftijd voor deelname is tien jaar, maar dan wel onder begeleiding.

De feestavond begint om 19.30 uur. De zaal is open om 18.30 uur, de voorverkoop is gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bloemen en Plantencentrum ‘Bie de Jongens, info@biedejongens.nl, tel. 0657551146. Het optreden van Ancora begint omstreeks 23.00 uur, na afloop van de bingo. Het is ook mogelijk alleen het concert te bezoeken.

Back to top button