fbpx
10.4 C
Delfzijl
zaterdag 19 september 2020
Home Algemeen Amerikaanse beeldhouwer Gary Weisman schenkt beeld aan museum Møhlmann

Amerikaanse beeldhouwer Gary Weisman schenkt beeld aan museum Møhlmann

Appingedam – De Amerikaanse beeldhouwer Gary Weisman heeft een van zijn werken geschonken aan museum Møhlmann in Appingedam. Het gaat om een bronzen beeld  ‘Archer attend’. Het verbeeldt een vrouwelijk naakt in een prachtige pose, alsof ze een boog spant. Voorlopig heeft het beeld vooraanstaande plek bij de entree van het museum gevonden en ‘wijst’ ze de bezoeker op stille wijze de weg naar schoonheid.

Weisman die vooral bekend is geworden om zijn ‘klassiek’ ogende naakten, vaak verbeeld in een eigentijdse, zeer dynamischer beweging. Hierdoor ontstaan beelden die overal ter wereld hun plek vinden.

Toen Weisman onlangs in Nederland exposeerde, bij Morren Galleries in Utrecht, viel zijn oog op Museum Møhlmann in Appingedam. Hij was zo onder de indruk van het onafhankelijk en onbaatzuchtig principe achter dit kunstenaarsmuseum voor realistische en figuratieve kunst, dat hij een beeld aan dit museum schonk. Rob Møhlmann, die eerst nog aan een ‘slechte grap’ dacht, was dan ook oprecht verrast en verrukt toen Séverine Morren hem het beeld overhandigde.