Americana van Vlaamse bodem op Andledon

Den Andel – Komende vrijdagavond kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van een optreden van de Vlaamse groep The Monotrol Kid. De Americana/Alt Country band, gevormd rond singer-songwriter Erik Van den Broeck, speelt eigen werk.

The Monotrol Kid begon als solo-project van zanger, gitarist en liedschrijver Erik Van den Broeck. Na vele jaren als ‘man met gitaar’ door Europa te hebben gereisd, is het project steeds verder gegroeid. Hoewel Van den Broeck nog steeds solo (of soms als duo) op de planken staat, speelt hij de laatste tijd voornamelijk met volle viermans bandbezetting.  In het najaar van 2016 bracht de groep het album Rain in the Face uit.

De songs van Erik Van den Broeck voeren je mee naar weidse landschappen en raken de ziel. De muziek klinkt verraderlijk eenvoudig, maar is voorzien van de nodige stekels en doornen. Van den Broeck is geen onbekende in Den Andel; bezoekers van Andledon hebben in het najaar van 2015 reeds kennis met zijn muziek kunnen maken tijdens een solo-optreden in het kader van een singer-songwriter avond van de Groninger Songwriter Circle.

Het optreden van The Monotrol Kid start vrijdag om 20:30 (deur open: 20:00). De entree is niet gratis.

Back to top button