Ambassadeur van de Verenigde Staten heeft een bezoek gebracht aan de Eemshaven

Eemshaven – De ambassadeur van de Verenigde Staten Timothy Broas en zijn vrouw hebben vrijdagochtend een bezoek gebracht aan de Eemshaven. Broas werd in het gebouw Nijlicht ontvangen door Harm Post van Groningen Seaports en burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond.

In Nijlicht werd gesproken met ondernemers uit de regio over het ondernemingsklimaat in Groningen. En waar de ondernemers tegen aanlopen bij het ondernemen in de provincie. De grootste uitdaging voor bedrijven is het verkrijgen van geschoold personeel. Broas merkte op, kijk eens naar de vluchtelingen die uit Syriƫ komen daar zitten hoogopgeleide mensen tussen. Dit zou een oplossing kunnen zijn als mensen niet uit de randstad naar Groningen willen komen.

Maar ook de bevordering van uitwisseling van studenten tussen Groningen en de Verenigde Staten kwam ter sprake, in Groningen zit veel kennis.

Vrijdagmiddag werd het bezoek van de ambassadeur aan Groningen afgesloten in de stad. Daar werd hij ontvangen door burgemeester Peter den Oudsten en Commissaris van de Koning Max van den Berg.

Het is voor het eerst dat de ambassadeur Groningen aandeed.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”465″]

Back to top button