Alle 38 bibliotheken van Biblionet Groningen blijven vanaf maandag gesloten

Groningen – De 38 bibliotheken van Biblionet Groningen blijven vanaf maandag tot 6 april gesloten. Biblionet Groningen is verantwoordelijk voor de bibliotheken in de provincie Groningen, behalve die in de gemeente Groningen. Online diensten op het gebied van lezen en taal blijven beschikbaar voor jong en oud.

Biblionet Groningen volgt nauwgezet het actuele corona-nieuws. We houden ons aan de richtlijnen van de Veiligheidsregio, het RIVM en de GGD. De overheid sluit per direct scholen en de horeca. Dat is voor Biblionet Groningen reden om ook al haar bibliotheken te sluiten tot 6 april. Het tijdelijk sluiten van bibliotheken is het laatste dat we willen doen. Maar de bescherming van onze leden, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers staat voorop.

Bibliotheekleden hoeven boeken niet in te leveren
Leden van Biblionet Groningen die nog boeken in hun bezit hebben, mogen die weer inleveren als de bibliotheken open zijn. Daar worden geen boetes over gerekend, want onze bibliotheken zijn al een aantal jaren boetevrij. Door de tijdelijke sluiting van de bibliotheken gaan activiteiten tot 6 april niet door. Leden die zich hebben aangemeld voor een activiteit, krijgen persoonlijk bericht.

De online bibliotheek is altijd open
Voor jong en oud hebben onze bibliotheken veel digitale diensten. Van De Voorleeshoek met filmpjes waarin onze jongste leden worden voorgelezen en de Jeugdbibliotheek voor basisscholieren tot e-books voor alle leeftijden. Daarnaast zijn aan de app van de Luisterbieb, tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd.

Back to top button