fbpx
11.5 C
Delfzijl
woensdag 08 juli 2020
Home Algemeen Al bijna 100 aanmeldingen voor de Damster burgertop

Al bijna 100 aanmeldingen voor de Damster burgertop

Appingedam – Voor de Damster burgertop op zaterdag 20 februari 2016 hebben zich al bijna 100 deelnemers aangemeld.

Duizend Damsters vanaf 16 jaar ontvingen een paar weken geleden een uitnodiging om deel te nemen aan de top. Ze zijn geselecteerd door loting uit de gemeentelijke Basisregistratie Personen (BRP). De gemeente hoopt dat veel inwoners op de uitnodiging ingaan.

De burgertop wordt aangevuld met mensen uit Appingedam die speciaal worden uitgenodigd, uit het verenigingsleven of van maatschappelijke organisaties. Zij kunnen hun deskundige ervaring inbrengen. De gemeente gaat uit van twee- tot driehonderd deelnemers in totaal.

Gemeenteraad en college van B&W zijn blij met het aantal aanmeldingen tot nu toe. Maar er kunnen er nog meer bij.

Mensen die zijn ingeloot, maar zich (nog) niet hebben aangemeld krijgen nog een kans. Aanmelden kan nog tot 6 januari 2016. Dat kan door de antwoordkaart in te sturen of via een mail aan info@appingedam.nl.

Wat is ook al weer de Damster burgertop?
Een grote groep burgers uit alle lagen van de bevolking gaan praten over de stad en zullen ideeën bedenken voor de manier waarop ze daar samen met de gemeente vorm aan kunnen geven. Kenmerkend is de ‘open agenda’: de gemeente komt niet met een plan, maar de deelnemers bedenken en kiezen zelf plannen.

De burgertop is een idee van de gemeenteraad. De raad vindt dat ideeën die uit de Damster samenleving komen de beste kans van slagen hebben. Daarom zullen de politici deze dag vooral luisteren. De ideeën die de dag oplevert worden verder uitgewerkt en in de praktijk gebracht, het liefst door inwoners zelf of samen met inwoners. De gemeente ondersteunt daarbij. En als een idee niet uitvoerbaar is, dan wordt dat uitgelegd.

Tot slot
De burgertop is op zaterdag 20 februari 2016 van 9.30 tot 15.30 uur in sportcentrum Eelwerd aan de Opwierderweg. De zaal is open om 9.00 uur.

De gemeente wil er een bruisende, gezellige dag van maken, met eten, drinken en muziek, en met veel gelegenheid tot onderling contact.

De dagvoorzitter is niemand minder dan Hanneke Kappen, bekend als presentator van talloze programma’s en als zangeres met een warm hart voor Groningen.

Over de burgertop zal steeds actuele informatie te vinden zijn op de gemeentelijke internetsite www.appingedam.nl/burgertop, ook na 20 februari.

Gemeenteraad en college hopen dat nog meer inwoners zich aanmelden voor de burgertop. Het gaat om Appingedam

Advertenties