Agressieve man bedreigt en beledigt agenten

Usquert – De politie heeft maandagmiddag op de Provincialeweg N998 bij Usquert een 44-jarige man uit de gemeente Eemsmond aangehouden voor openlijke geweldpleging, belediging en bedreiging.

Agenten troffen de man na een melding op de Provincialeweg aan. Toen zij hem aanspraken, reageerde hij direct agressief. De man smeet onder andere met een projectiel naar de agenten. Bovendien sloeg hij met kracht op de motorkap van de politieauto. Hierop wilden de agenten hem inrekenen. Hij ging vervolgens volledig door het lint.

Pepperspray
De agenten spoten met pepperspray, maar dit bleek niet het gewenste effect te hebben. Na enige tijd konden de dienders de man overmeesteren en in de boeien slaan. Tijdens het overbrengen naar het arrestantencomplex in Groningen beledigde en bedreigde de verdachte de agenten. Ook op het politiebureau bleef de 44-jarige agressief en vernielde hij een celdeur.

Aangifte
Hierbij verwondde de man zichzelf aan hoofd en hand. Hij moest vervolgens naar het ziekenhuis worden gebracht. Na medische behandeling kon de verdachte worden ingesloten. Hij wordt vandaag verhoord over het geweld naar de agenten. Beide politiemensen hebben aangifte tegen de man gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.Back to top button