2.8 C
Delfzijl
1 maart 2021 02:48

Afsluitend Hogeland Festival op Andledon

Den Andel – Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel sluit komende zondag (16 juli) zijn seizoen af met het Hogeland Festival. De vijf muziekacts in diverse stijlen worden geflankeerd door een bonte markt met ‘foodies & goodies’ en djembéworkshops verzorgd door Louis Godschalk.

Het afsluitende festival zou aanvankelijk op 23 juli worden georganiseerd, maar moest door omstandigheden een week worden vervroegd. De naam van het festival refereert niet alleen aan het gebied waarin Den Andel ligt (en natuurlijk de nieuwe gemeentenaam), maar ook aan de oorsprong van een groot deel van de optredende muzikanten. Tijdens het festival zullen optredens worden verzorgd door The Harlequin Hovers (Bonnie Boonstra en Lex Koopman), Professor Vladimir, The Big Coverup (met Hans van Lier), A-Lidele en The Monotrol Kid. Het geheel staat voor een vrolijk festival vol blues, rock, klezmer, Americana en jazzy geluid.

De optredens worden afgewisseld door djembéworkshops verzorgd door Louis Godschalk. Zowel beginners als gevorderden kunnen aanschuiven, en zullen merken dat ze snel nieuwe stappen maken. Onder de vele op de markt aangeboden waren bevinden zich bijenproducten, vilt en wol, fotografie, chocolade, stroopwafels en kleding. Bij droog weer zal het festival buiten plaats vinden. Mocht het weer roet in het eten gooien, dan verplaatst het geheel zich naar binnen.

De vrijdagavond vóór het festival (14 juli) kan op Andledon worden genoten van een optreden van zanger-liedschrijver Arnold Veeman. Met het in hetzelfde weekend volgende festival sluit Cultuurerf Andledon zijn drukke seizoen 2016-2017 af, om daarna te kunnen genieten van een zomerstop.

Het Hogeland Festival start om 15:00 en duurt tot ongeveer 21:00, en is gratis te bezoeken. Het optreden van Veeman start vrijdagavond om 20:30, en is niet gratis.

 

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten