12.1 C
Delfzijl
14 juni 2021 04:22

Advertorial: Stiltedagen op Herenboerderij Eissingeheem in Zandeweer

spot_img

Zandeweer – Stilte is een groots fenomeen. Leeg, veel, krachtig, spannend, ontwapenend en direct. Een eeuwenoude traditie van Benedictijnse monniken tot Boeddhisten naar Sjamanen. En tegenwoordig steeds populairder onder de drukke westerlingen. Een medicijn wordt het genoemd, een gesprek met jezelf, een openbaring… Je bent uitgenodigd om voor een paar dagen de afleidingen van je dagelijks leven even achter je te laten en te gaan ervaren wat het jou brengt.

Je zult gaan meemaken dat stil zijn gaat verder dan simpelweg niet praten. Het is een voorrecht wat je jezelf geeft door niet te praten. En daardoor de gelegenheid om je gedachten tot rust te laten komen. Even geen social media, mails en telefoon. We gaan drie dagen stil zijn, ook gedurende de maaltijden. We bieden tijdens deze dagen in stilte een gevarieerd programma aan. Dit alles in een werkelijk prachtige authentieke natuurlijke omgeving. Ook de bomen en de dieren dragen graag bij aan jouw ervaring!

Het is heerlijk, en tegelijkertijd ook erg spannend, niet wetende wat er komen gaat. Maar we beloven je een wonderbaarlijke reis, die je eens in je leven gedaan moet hebben. En wees gewaarschuwd, stilte smaakt naar meer stilte… En je ziet dat veel mensen na de ervaring van deze dagen de stilte meenemen en het een plek gaan geven in hun dagelijks leven. Ervaring is niet nodig, je zult zien dat je elke stille retraite weer anders ervaart.

Hoe ziet dat er practisch uit?

Je arriveert op de eerste dag op de herenboerderij rond 9 uur. Dan krijg je je kamer toegewezen of kan je een plekje voor je tent uitzoeken. Ook is het mogelijk om een tent te huren, inclusief bed en toebehoren, dan ben je lekker buiten en toch comfortabel. Kom je van ver of vindt je het gewoon gezellig dan kan je de avond tevoren ook arriveren na 20 uur.

Om 10 uur de eerste dag komen we samen in de groepsruimte. Practische zaken worden doorgenomen. En dan…. is er het moment om niets meer te zeggen tot aan de laatste dag. En natuurlijk als je de zout wilt aan tafel spreek je dat gewoon.

En als je ergens tegenaan loopt waar je denkt echt over te moeten praten, dan is er iemand beschikbaar. Drie keer per dag is er een heerlijke gezamenlijke vegetarische maaltijd. Daarnaast staat altijd iets te eten in de keuken. Verder zijn er meestal twee dvd’s per dag van ruim een uur van Eckhart Tolle. We volgen een retraite serie, zodat we meegaan in stil worden. Daarnaast worden er (actieve) meditaties aangeboden. Soms is er een stiltewandeling samen. s’Avonds is er kampvuur, sauna en hottub voor wie wil.

Op een bord in de hal vind je het programma van de dag. Er wordt een belletje geluid als er een programmaonderdeel begint. Er zijn veel mogelijkheden om buiten te zijn. Langs het water zitten, naar de loslopende kippen, eenden en konijnen kijken, appeltje plukken in de boomgaard, overal vindt je bankjes en hoekjes waar je kunt verdwijnen. En dan zal je zien hoe stil het wordt na een paar dagen… een bijzondere reis naar het niets!

De laatste dag rond 14 uur is er nog een lunch en daarna kan je weer spreken, als je dat nog wilt!

Waar en wanneer

Stiltedagen op Herenboerderij Eissingeheem
Onnemaweg 49 9997 NE Zandeweer Groningen
Vrijdag 20 t/m Zondag 23 oktober 2016
(Arriveren donderdagavond is mogelijk)

Prijs 175 euro all inclusive alle maaltijden en overnachtingen
Organisatie is in handen van de stichting Buitengewoonleven.Nu.
Deze retraite staat los van elke geloofsovertuiging. Meer vragen? Bel gerust! 06 255 355 38

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten