Activisten Greenpeace beëindigen actie in de Eemshaven

Eemshaven – De drie actievoerders, die al bijna 24 uur aan een touw in de Eemshaven hingen, hebben hun actie beëindigd. De actievoerders waren al een aantal keer gewaarschuwd door de havenmeester en de politie dat er zou worden ingegrepen als de actie niet zou worden beëindigd. ”Langer doorgaan was niet verantwoord, dit had te maken met de veiligheid van onze actievoerders”, zei een woordvoerder van Greenpeace. Even na vijf uur kwam de politie met meerdere boten naar de actievoerders toe. Op dat moment werd er begonnen met het inpakken van de spullen.

De actievoerders begonnen woensdagavond met hun actie. Ze spanden tussen twee windmolens een 500 meter lange kabel, waarin ze met die klimmers gingen hangen. Anna Schoemakers en Joris Thijssen, de nieuwe duo-directie van Greenpeace Nederland, wilden op 10 meter boven het water duidelijk maken dat de Nederlandse kolencentrales plaats moeten maken voor meer schone energie, zoals wind.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”810″]

 

 

Back to top button