fbpx
23.1 C
Delfzijl
zaterdag 15 augustus 2020
Home 112-nieuws Update: Actiegroep Code Rood bezig met zitblokkade NAM-tankenpark in Farmsum (video)

Update: Actiegroep Code Rood bezig met zitblokkade NAM-tankenpark in Farmsum (video)

Farmsum – Actievoerders van Code Rood zijn vandaag, dinsdag 28 augustus, begonnen met hun zitblokkade bij het NAM-tankenpark in Farmsum. Vanmorgen vertrokken ruim 700 deelnemers per fiets, lopend en per auto vanaf het actiekamp in Leermens.

Door de blokkade is het transport van tankwagens met aardgascondensaat gestopt. Met deze actie van burgerlijke ongehoorzaamheid eist de beweging Code Rood het sluiten van de gaskraan en een rechtvaardige schade-afhandeling.

“De NAM, Shell en Exxon maken Groningen en het klimaat kapot. En de overheid laat het gebeuren dat deze bedrijven met miljarden winst weg komen. Als bedrijven en politici geen verantwoordelijkheid nemen, dan is het nu aan ons om gas in de grond te houden. Wij willen een wereld waar winst niet ten koste gaat voor Groningen en het klimaat!” zegt Maarten, woordvoerder van Code Rood.

De honderden mensen op de barricades bereiden zich voor om ’s nachts de blokkade door te zetten. Tentzeilen worden opgehangen om de actievoerders beschutting te bieden. Er wordt gezongen en Groningers steken de groep een hart onder de riem met motiverende speeches. De groep bestaat uit mensen uit binnen- en buitenland die samen met mensen uit Groningen de handen ineen hebben geslagen om zo het bestaande verzet tegen de gaswinning te versterken.

 

loading...