fbpx
dinsdag 30 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Actie weet sloop karakteristiek huis in t’Zandt voorlopig te voorkomen

’t Zandt – Vanmorgen hebben actievoerders in ’t Zandt weten te voorkomen dat de sloophamer in een woning aan de Hoofdstraat is gezet. Het pand uit 1907 zou vandaag op last van de NAM worden gesloopt, maar dorpsbewoner Jolanda Jager vond dat het karakteristiek pand voor het dorp behouden moest blijven. Ze schreef in een tweet dat ze het zonde zou zijn als het pand verdween.

Haar tweet bleef niet onopgemerkt en werd vele malen gedeeld en werden er acties voorbereid. Om half zeven vanochtend stond de eerste actievoerder al bij het pand, al snel stonden er enkele tientallen mensen voor het pand.

Omdat het sloopbedrijf niet bezig kon gaan bij het pand aan de Hoofdstraat werd de sloopkraan naar een ander te slopen pand aan de Oosterstraat gereden. Omdat de actiegroep hier ook lucht van kreeg werd ook deze locatie de werkzaamheden stilgelegd. Dit werd gedaan omdat de veiligheid van de slopers mogelijk in het geding was, aldus de gemeente Loppersum.

Wethouder Pier Prins kwam naar ’t Zandt toe om te praten met de actievoerders. In gesprekken met de buurtbewoners liet hij ruimte bestaan voor het behoud van het pand aan de Hoofdstraat. ‘Als Dorpsbelangen met een ander verzoek komt, dan gaan we met hen om tafel.’ aldus Prins. Op dit moment ligger er plannen van woningcorporatie Marenland om op de plek van de woning zes appartementen te bouwen.

Hier had de gemeente al afspraken over gemaakt met woningcorporatie Marenland en Dorpsbelangen ’t Zandt. ‘Maar als de inwoners van het dorp willen dat de woning behouden blijft staat de gemeente hier zeker voor open.’

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer