donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Zondag 3e Clubrace Kartclub Ulrum

Ulrum – Aanstaande zondag 16 juni vind de 3e Clubrace van Kartclub Ulrum weer plaats. Een bonte verzameling van karters uit geheel Nederland zal aan de start verschijnen.  Diverse raceklasses komen aan de start. Kartclub Ulrum onderscheidt zich met feit dat de organisatie van deze inmiddels zeer bekende races alles organiseert met een laag budget voor de deelnemers en misschien nog wel belangrijker: heel veel gezelligheid op en naast de baan. De aftrap is op zaterdag 15 juni a.s.  wanneer het circuit de gehele dag geopend is om te trainen of gebruik te maken van de huurkarts. Zaterdagavond is er dan een grote barbecue op de club en een ieder die het gezellig vind om te genieten van de karts en lekker te eten kan zich hiervoor nog inschrijven. Zondag begint de dag met de kwalificatie van alles klasses en aansluitend zullen dan de eerste races plaats vinden. Rond de klok van 14.00 uur vind de prijsuitreiking plaats en kan men daarna gezellig de middag nog doorbrengen op het totaal vernieuwde terras met een heerlijk drankje of hapje. ’s Middags is het kartcircuit trouwens doorlopend geopend om gewoon lekker te rijden met je eigen of huurkart.

Eigenaar Bas Lucassen vertelt: “Karten is een mooie sport waarbij snel wordt gedacht dat het een dure aangelegenheid is”. “Wij willen juist zoveel mogelijk rijders jong en oud de kans geven om race-ervaring op te doen en dat voor een laag instapbedrag. “ Lucassen vervolgt: “Wat voor ons belangrijk is, is dat een ieder gewoon een geweldige dag heeft op ons circuit. “ En daar heeft Lucassen een punt want hoe bijzonder is het dat zelfs vanuit Venlo en het westen van het land karters de weg weten te vinden aankomende Zondag naar dat historische circuit in Ulrum. Zelfs enkele internationale kampioenen staan zondag aan de start, maar daarnaast zie je in de mini klasse weer tal van aankomende talentjes waarvan de jongste zelfs 5 jaar is!  Elk niveau is dit weekend dus aanwezig! Van beginners tot gevorderden, iedereen is welkom. En voor een ieder is er ook de mogelijkheid om eens deel te nemen aan deze laagdrempelige races. Als je over een eigen kart beschikt, kom dan langs en maak het mee! Er is genoeg kennis op en naast de baan en elkaar helpen is de normaalste zaak van de wereld daar in Ulrum. Daar staat deze unieke kartclub bekend om. Menig talent is hier begonnen en de clubrijders van Kartclub Ulrum die er echt voor willen gaan vind je terug in allerlei klassen op zowel nationaal als internationaal niveau. Ulrum is dan ook een kweekvijver voor nieuw karttalent en er wordt veel geïnvesteerd in begeleiding en advies. 

Ook aan het toenemend aantal bezoekers is gedacht. “ We hebben afgelopen jaar veel geïnvesteerd in onze horeca, waarbij een totaal vernieuwd terras is aangelegd en de hoofdingang is ook verplaatst” meldt Lucassen. “Niet allen de kinderen moeten het gezellig en fijn hebben maar ook alle ouders en grootouders!”  “Onze wedstrijden zijn gratis toegankelijk en iedereen is welkom om te genieten van het terras en de spannende races te volgen” Vanaf het centraal gelegen terras op de baan kan men alle acties volgen en is de hele baan overzichtelijk te overzien.

Kortom: wees welkom als bezoeker of misschien wel als rijder aankomend weekend in Ulrum en kom genieten. Toegang gratis en ruimte genoeg! Kartclub Ulrum, Leensterweg 43D, 9971 EB Ulrum. Meer informatie: 0595-401180

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,306VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier