Aanleg glasvezelnetwerk in de gemeente Eemsdelta van start met symbolische eerste schop in de grond

Delfzijl – Op dinsdag 23 mei is een belangrijke mijlpaal bereikt in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente Eemsdelta. Directeur Piet Grootenboer van DELTA Netwerk, Ben Meijer namens aannemer mih Fiber en Marcel Rijpstra, Projectleider Campagnes bij DELTA Netwerk, hebben symbolisch de eerste schop in de grond gezet, waarmee de officiële start van de aanleg is gemarkeerd.

De aftrap vond plaats in Brasserie 1884 in het stationsgebouw, waar directeur DELTA Netwerk Piet Grootenboer zijn dank uitsprak aan de gemeente Eemsdelta. Piet Grootenboer is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart en spreekt zijn dank uit naar de gemeente Eemsdelta en samenwerkende partijen waarin wederzijds vertrouwen van groot belang is geweest. Na een zorgvuldige voorbereiding, ben ik blij dat we nu ook starten in de gemeente Eemsdelta met de aanleg van glasvezel. Samen met de ambassadeurs en lokale verkopers hebben we een goede campagne gevoerd. We hopen dat de inwoners nu snel gebruik kunnen maken van hun glasvezelaansluiting. Het wordt immers steeds belangrijker om voor wonen en werken over een goede internetverbinding te beschikken.”

Aanleg glasvezel al begonnen
Bij het station werd symbolisch de eerste schop de grond gestoken. Terwijl er al gegraven werd aan de Zigzagoven in Delfzijl. Het glasvezelnetwerk in de gemeente Eemsdelta zal zorgen voor een snelle en betrouwbare internetverbinding, waarmee zowel particuliere als zakelijke gebruikers optimaal kunnen profiteren van de mogelijkheden van het digitale tijdperk. De gemeente Eemsdelta en DELTA Netwerk streven ernaar om de digitale infrastructuur toekomstbestendig te maken en de regio te voorzien van een krachtige connectiviteit.

Verwachte planning
In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer mih GmbH het glasvezelnetwerk aan in Delfzijl en Farmsum. Ben Meijer: “In deze twee plaatsen gaan we zo’n 90 kilometer graven, waarbij wekelijks zo’n 2 kilometer wordt gerealiseerden 8500 adressen aansluiten. Vrijwel alle woningen in Delfzijl en Farmsum zijn door ons bezocht en samen met de bewoners is gekeken waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst. De graafwerkzaamheden starten ten noorden van het Damsterdiep. In totaal zijn wij zo’n jaar bezig met graven. Daarna worden de huisaansluitingen afgemaakt en de verdeelpunten nog geactiveerd. Naar verwachting zijn de inwoners met een glasvezelabonnement uiterlijk midden 2024 op het netwerk aangesloten.”

Communicatie tijdens de aanleg
Samen met DELTA Netwerk communiceert aannemer mih GmbH tijdens de aanleg met de inwoners over de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen vooraf een brief met meer informatie. Met vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met aannemer mih. Zij staan de inwoners graag te woord op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur en zijn bereikbaar op telefoonnummer 085 888 17 46 of via delta@mih-gmbh.de.

Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen de inwoners met een abonnement de voortgang op hun adres bekijken.

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website deltanetwerk.nl. Inwoners kunnen nog tot 1 juni 2023 terecht in het Glasvezel Informatiepunt in Delfzijl aan de Landstraat 16 in Delfzijl. Deze  is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Over DELTA Netwerk
DELTA Netwerk richt zich op de aanleg van glasvezel in nieuwe gebieden en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 6000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan.

Back to top button