Aankomend weekend 9e editie Muziekfestival Delfzijl

Delfzijl – Aankomend weekend vindt in het centrum van Delfzijl de 9e editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl. Ruim 900 muzikanten van 33 verschillende muziekgroepen uit alle hoeken van Nederland gaan optreden. Ze gaan zaterdagmiddag concerten geven in het centrum van Delfzijl, zaterdagavond de grote muziekshow op het Molenbergplein en op de zondag tijdens de Delfzielster Dweildag dweilen door het centrum en havenboulevard.

Het programma zaterdagmiddag begint om 13.00u. Naast veel muziek van elf harmonieorkesten, fanfares en slagwerkensembles, zal ook zanger Erwin de Vries optreden. Hij treedt op met eigen werken en werken van Ede Staal, muzikaal begeleid door één van de aanwezige orkesten. De (gratis) programmaboekjes van het Muziekfestival Delfzijl zullen ’s middags in het centrum worden uitgedeeld. 

Om klokslag 17:00u is er een bijzondere gebeurtenis. Het Muziekfestival Delfzijl verleent medewerking aan de ode aan het Grunnens Laid. Om 17:00u op het Molenbergplein gaan de muzikanten uit de gemeente Delfzijl, samen met Erwin de Vries, het Grunnens Laid spelen. Het publiek wordt van harte uitgenodigd om mee te zingen. Speciaal hiervoor eindigen de optredens in het centrum om 16:45u en sluiten ook de winkels iets eerder de deuren. 

Op zaterdagavond begint om 20.00u de grote muziekshow op het Molenbergplein (met het voorprogramma vanaf 19.15u). Het publiek kan weer genieten van zeer gevarieerde shows van zes gerenomeerde showorkesten met prachtige muziek en figuraties. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de jonge muzikanten van “Door Vrienschap Sterk” uit Katwijk en de vrouwelijke muzikanten die in rok optreden bij Showband Urk. Maar ook indrukwekkend wordt bijvoorbeeld het grote showkorps Adest Musica uit Sassenheim dat met 55 muzikanten een show met symfonische rockits presenteert. Kaarten voor een zitplek op de tribune zijn nog aanwezig. 

Op zondag vindt vanaf 13.00u de Delfzielster Dweildag plaats. Een recordaantal van 15 dweilorkesten hebben zich dit jaar opgegeven voor de muzikale strijd om drie prachtige prijzen. Samen met koopzondag en braderie, gaat het dak van Delfzijl op deze dag. Nieuw dit jaar is dat de optredens niet alleen plaatsvinden in het centrum van Delfzijl, maar op de zondag ook op de Havenboulevard. Roulerend zullen de dweilorkesten optreden op 13 verschillende locaties, wat uiteindelijk leidt tot de prijsuitreiking en finale vanaf cq. 17:30u bij Het Lokaal aan het Molenbergplein. 

Het gehele Muziekfestival Delfzijl is gratis toegankelijk, met dank aan de vele sponsors die de 9e editie van het Muziekfestival Delfzijl mogelijk maken. Ook de grote muziekshow op de zaterdagavond is gratis. Alleen voor een zitplek op de tribune moet een kaart worden gekocht. Zie voor alle informatie over het programa, deelnemers etc. de website www.muziekfestivaldelfzijl.nl Back to top button