75 streetdance teams gaan zaterdag 23 april de strijd aan in de Brede School Noord

Delfzijl – Op zaterdag 23 april organiseert de bekende dansschool ‘The Legacy’ de Legacy Dance Competition, een streetdance-wedstrijd met deelnemende dansgroepen uit heel Nederland. The Legacy is, volgens Natascha Ottjes en Karina Idema, die de wedstrijd organiseren, een dansschool met een grote landelijke bekendheid. De dansschool heeft al grote winnaars, zoals hiphop/streetdance demoteam ‘So What’ voortgebracht. So What werd in 2015 tijdens de wereldkampioenschappen in Amerika 9e en 1e van de deelnemende groepen uit Europa. Ze geven shows van wereldklasse. Maar binnen de Legacy zijn natuurlijk meerdere succesvolle teams zoals Ace, die zich binnenkort gaat kwalificeren, daar zorgen trainsters Cheryl en Celine Tualena wel voor, zij gaan tot het uiterste. Maar het gaat er, ondanks de gedrevenheid om tot prestaties te komen, natuurlijk op de eerste plaats om de gezelligheid en de fun.

Op zaterdag 23 april kunt u naast de vele teams van de Legacy genieten van tientallen andere landelijke teams. Er wordt gestreden om prachtige bekers in de leeftijdsklassen van 6 t/m 18 jaar.

Om de dag nog gezelliger te aken is er een optreden van Herrold Anakotta ‘Herrie’ en Tim. Herrold is vooral bekend van zijn optredens tijdens ‘So You Think You Can Dance’.  Ook zal er een showcase van ‘Tresor Dance Center’ plaatsvinden.

De dag-opening zal worden verricht door wethouder Jan Menninga van de gemeente Delfzijl. Dat Jan Menninga de opening verricht is natuurlijk niet vreemd, hij heeft een grote affiniteit met de jeugd en heeft naar eigen zeggen nog 1 taak; de jeugd klaarstomen voor de toekomst.

De presentatie is in handen van Jerry Silvano, de jury bestaat uit de professionals Fenny Leirissa, Patricia Filquera, Tresor Nzita en Frans Lesnoesa.

U bent als bezoeker van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. De entree bedraagt slechts 4 euro, kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa op zaterdag 23 april in de Brede School in Delfzijl.Back to top button