74-jarige stiefopa moet vier maanden de cel in voor ontucht met kleindochter

Groningen – De rechter heeft een 74-jarige man uit Delfzijl een gevangenisstraf van 12 maanden opgelegd, waarvan 8 voorwaardelijk voor het misbruiken van zijn destijds 11-jarige kleindochter. De man moet daardoor vier maanden de cel in.

Daarnaast moet hij 10.000 euro schadevergoeding betalen en zich onder behandeling laten stellen. De Delfzijlster pleegde de ontucht tussen april 2018 en januari 2021. Het meisje was bij het begin van de ontucht 11 jaar oud.

Volgens de rechtbank deed de moeder aangifte bij de politie nadat het meisje had verteld dat als ze bij opa logeerde en hij gedronken had hij dingen met haar deed die zij niet leuk vond. Dit zou plaats hebben gevonden als het meisje naar bed werd gebracht, één keer zou het in de woonkamer zijn gebeurd. Tijdens de zitting, twee weken geleden, bekende de man in grote lijnen wat de rechtbank hem voorhield en er onwijs veel spijt van te hebben. Het binnendringen, zoals het meisje heeft verklaard, ontkent hij stellig. De rechtbank acht dit ook niet bewezen.

Verliefd
De man verklaarde tijdens de zitting twee weken geleden dat hij denkt “verliefd” op haar te zijn geweest, hij had een hele muur vol met foto’s van het meisje. Het andere kleinkind kwam daar volgens de rechtbank nauwelijks in voor.

Back to top button