70 scouts uit Delfzijl beleven geweldig kamp in Zwitserland

Delfzijl – Afgelopen zaterdagmorgen keerden 70 Scouts van de Fivelgroep uit Delfzijl terug van een onvergetelijk zomerkamp in Zwitserland. In de provincie Wallis, in het zuiden van Zwitserland, namen de leden van de Fivelgroep deel aan een internationaal scoutingkamp. Eens in de 3 jaar heeft de Fivelgroep een uitwisseling met een Deense en een Zwitserse scoutinggroep. Dit jaar was de scoutinggroep uit Sierre (Zwitserland) aan de beurt om het kamp te organiseren.

Gedurende 10 dagen werden de jonge avonturiers getrakteerd op een gevarieerd programma met opwindende activiteiten, waaronder bergbeklimmen, mountainbiken en boogschieten. Een van de hoogtepunten van het kamp was een adembenemende 2-daagse hike, waarbij de scouts de nacht doorbrachten hoog in de bergen.

Voor de Fivelgroep markeerde dit kamp de 18e keer dat ze deelnamen aan een internationaal scoutingkamp, wat duidt op een rijke geschiedenis van grensoverschrijdende samenwerking. In 2025 staat de Fivelgroep opnieuw in de schijnwerpers, wanneer ze een internationaal kamp organiseren in hun eigen thuisbasis, Delfzijl. Dit is geen onbekend terrein voor hen, aangezien ze al vier keer eerder buitenlandse gasten uitnodigden voor vergelijkbare avonturen.

De Fivelgroep is een van de oudste scoutinggroepen in Nederland en telt momenteel zo’n 200 leden. Ze bieden een veelzijdige ervaring aan met zowel waterscouting als landscouting.

Voor meer informatie over de Fivelgroep en hun activiteiten kun je terecht op hun website www.fivelgroep.nl of contact opnemen via info@fivelgroep.nl.

Back to top button