60 locaties in de gemeente Eemdelta doen mee aan de Open Monumenten Dag

Marsum – In het weekend van 11 en 12 september worden de Open Monumentendagen georganiseerd in Eemsdelta. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in één van de vele monumenten die Eemsdelta rijk is en kennis te maken met Nederlands cultureel erfgoed.

Open monumenten
In Eemsdelta openen ca. 60 locaties hun deuren. Vele gebouwen kerken, molens, torens, musea, galerieën, etc. zijn vrij toegankelijk  Op de website www.eemsdelta.groningen.nl/omd staat een overzicht van alle deelnemers . De meeste locaties zijn beide dagen van ca. 11:00 tot 17:00 uur geopend. Bij VVV Appingedam is een gratis folder verkrijgbaar met een overzicht van de Damster locaties.

Activiteiten
Bij meerdere locaties worden leuke en informatieve activiteiten georganiseerd.
In Loppersum e.o. zijn wandel/fietstochten, muziek optredens bij de molen en een expositie over de baksteen en voormalige steenfabriek. Carillonconcert, rondleidingen en exposities in Middelstum e.o . Plaats Melkema (Huizinge) is te bezoeken met rondleidingen door Groningerlandschap.

In Appingedam wordt zaterdag om 11 uur gestart met een carillon concert, is er een stadswandeling, zijn er rondvaarten met het Damsterveer en in kerk Solwerd een expositie en de zondag een orgelconcert. In Delfzijl e.o. zijn bij diverse kerken gidsen en in Kerk Krewerd zijn meerdere kort durende orgelconcerten met nadere uitleg met betrekking tot de muziek en het monumentale orgel uit 1531.

Bezoekers wordt gevraagd om in en bij de locaties de algemene en specifiek aangegeven corona maatregelen te respecteren.

Back to top button