589 deelnemers aan de start van vernieuwde Zeemijlenloop

Delfzijl – Nadat vorig jaar de Zeemijlenloop niet door kon gaan in verband met corona, kon de editie van dit jaar wel plaatsvinden. De organisatie greep het afgelopen jaar aan om een compleet nieuwe parcours uit te zetten van zo’n 7,4 kilometer (vier zeemijlen).

589 deelnemers gingen om 13:30 van start vanaf de atletiekbaan op sportpark centrum op weg naar de finish op het Molenbergplein. De nieuwe route leidde de deelnemers naar het bos aan het Tuikwerderrak om via het Snikkepad uit te komen op de Rijksweg, vervolgens ging de route via de haven over de nieuwe Diekloper door het centrum richting de finish.

De organisatie heeft dit jaar besloten om alleen de recreantenloop en de bedrijvenloop te doen. Volgend jaar zal de organisatie extra groot uitpakken tijdens de tiende editie, met meer onderdelen zoals de Kidsrun, de wandeling en ook weer een echte wedstrijd.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2899″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button