fbpx
11.6 C
Delfzijl
zaterdag 19 oktober 2019
Home Sport 43e Scholierenloop gewonnen door OBS De Munte

43e Scholierenloop gewonnen door OBS De Munte

Delfzijl – Afgelopen zaterdag streden voor de 43e keer ruim 415 scholieren uit het basisonderwijs voor het scholenklassement van de Scholierenloop. De openbare basisschool De Munte uit Termunterzijl ging met de 1e prijs aan de haal gevolgd door respectievelijk OBS Meedhuizen en OBS ‘t Zigt.

De Scholierenloop wordt sinds jaar en dag georganiseerd door Atletiekvereniging Fivelstreek. Op het evenement kwamen naar schatting 900 toeschouwers af. In totaal deden 20 basisscholen uit de regio mee aan de wedstrijd. De kinderen werden na de finish getrakteerd op een appeltje en een flesje water die beschikbaar werden gesteld door respectievelijk Unive Verzekeringen en Jumbo Noordman. Tevens heeft Unive Verzekeringen het startnummer gesponsord.

De Scholierenloop is hiermee een mooie opstap naar de kidsrun van de op 24 juni te houden Stadsloop Appingedam en die van de Zeemijlenloop welke op 29 oktober wordt gehouden in onze mooie havenplaats. Noteer deze data alvast in de agenda.

Kinderen die kennis willen maken met de atletieksport, zijn van harte welkom tijdens één van de trainingsavonden op de atletiekbaan van AV Fivelstreek te Delfzijl:

Pupillen (geboren in 2006 of later) maandag en woensdag van 18.00 tot 19.00 uur.
Junioren (geboren in 2005 of eerder) maandag en woensdag van 19.00 tot 20.15 uur.

Advertenties

Advertenties