5.4 C
Delfzijl
7 mei 2021 01:00

4 Mei herdenking en stille rondgang in Middelstum

Middelstum – Dit jaar worden voorafgaand aan de 4 Mei-herdenking in Middelstum door kinderen van de basisscholen bloemen gelegd bij de Stolpersteine in het dorp. Er is een stille tocht langs de huizen waar onze niet teruggekeerde Joodse medeburgers gewoond hebben. De stoet vertrekt om 19,15 uur van Herberg in de Valk. Muziekvereniging Concordia verleent medewerking aan het plechtig karakter. Via de Burchtstraat, wordt er gelopen naar de Onno van Ewsumlaan om daar bloemen te leggen. Vervolgens loopt de stoet via de Asingalaan  en de Burchtstraat naar de  gedenkplaatsen in de Heerestraat. Langs de Schoolstraat gaat de stoet naar het Concordiaplein. Daar is omstreeks 20.00 uur de gebruikelijke plechtigheid ter herdenking van de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog.

Namens de gemeente Loppersum wordt bij de herdenking een toespraak gehouden door wethouder Bé Schollema. Door de kinderen van de drie basisscholen in het dorp worden de namen genoemd van de mensen die wij bij het monument herdenken.

De herdenking wordt na het leggen van de kransen afgesloten met een defilé langs het monument. Aansluitend wordt in de Hippolytuskerk aan de aanwezigen koffie/thee aangeboden.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten