35e Noorderrondrit op de Fiets

Loppersum – Voor de vijf-en-dertigste keer wordt op Hemelvaartsdag de Noorderrondrit op de fiets georganiseerd door de MFAC Loppersum. De fietstoertocht over de afstanden van 150 km en 75 km volgt, waar het kan, de route van de Noorderrondrit op de schaats. De route leidt de deelnemers langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen en wordt door de sportieve deelnemers gezien als de ultieme voorbereiding voor de Elfstedentocht op de fiets die op 2e pinksterdag wordt verreden. Dit is ook te merken aan het aantal deelnemers, het afgelopen jaar mocht de MFAC Loppersum 1.500 deelnemers begroeten. Hiermee is de Noorderrondrit op de fiets één van de grootste ééndaagse wielerevenementen van de drie noordelijke provincies.

150 km en 75 km
Voor de prestatietochten over 150 km en 75 km wordt er gestart tussen 8.00 en 10.00 uur. De startlocatie is de kantine van Sportclub Loppersum, Bosweg 27. De tocht van 150 km leidt de sportieve fietser onder meer langs de dorpen Holwierde, ’t Zandt, Onderdendam, Baflo, Pieterburen, Hornhuizen en Ulrum. Het keerpunt van de route bevindt zich in het vissersdorpje Zoutkamp, waarna de route wordt vervolgd via Schouwerzijl en Winsum richting Groningen. De tocht over 75 km volgt aanvankelijk dezelfde route als de 150 kilometertocht. Het keerpunt van de route bevindt zich echter in Winsum, waarna de route wordt vervolgd via Bedum, Zuidwolde richting Groningen. Na Groningen gaan beide routes weer richting de startplaats Loppersum. De routes van 150 km en 75 km zijn volledig met pijlen uitgezet en er zijn continue vier servicewagens, inclusief EHBO, op de routes aanwezig om gestrande wielrenners weer op weg te helpen. Na afloop is er gelegenheid om te douchen.

Route circa 30 km
Voor de recreatieve toerrijders wordt er een route van circa 30 km uitgezet. Er kan worden gestart tussen 10.00 en 12.00 uur vanaf startlocatie Sportclub Loppersum.

Sterren
De Noorderrondrit op de fiets is door de NTFU gewaardeerd met 2 sterren. De MFAC Loppersum heeft de afgelopen maand bij de NTFU 3 sterren aangevraagd voor de Noorderrondrit op de Fiets. Deze aanvraag is in behandeling en als de organisatie kwalitatief voldoet aan de eisen van de NTFU dan wordt de Noorderrondrit op de Fiets de komende jaren een “Klassieker”.

Inschrijven
Om deel te nemen aan de Noorderrondrit op de fiets kan men zich voorinschrijvingen via www.mfacloppersum.nl of www.ntfu.nl. Op de dag zelf kan men ook inschrijven. De kosten bij voorinschrijving voor de 75 km en 150 km bedragen € 9 per deelnemer, inschrijven op de dag zelf kost € 10. Dit bedrag is inclusief verzorging onderweg en een herinneringsmedaille. De kosten bij voorinschrijving van de 30 km bedragen € 4 per deelnemer, op de dag zelf kost het € 5 (inclusief herinneringsmedaille).

Dit jaar maakt de organisatie ook weer gebruik van de Scan & Go oplossing van de NTFU; meer informatie hierover is te vinden op www.mfacloppersum.nl of op www.ntfu.nl. Alle tochten van de MFAC Loppersum worden verreden onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

Back to top button