12.8 C
Delfzijl
24 juni 2021 23:36

3 Generaties uitbaters heropenen gerestaureerd Huiskamercafe in Westerwijtwerd

spot_img

Westerwijtwerd – Tijdens Pinksterweekend (3 t/m 5 juni) opent Het Huiskamercafe in Westerwijtwerd opnieuw haar deuren. Het monumentale 19e eeuwse pand is in anderhalf jaar tijd grondig gerestaureerd en in ere hersteld. Vanaf begin juni is de huiskamer van Thomas en Katrien Dresscher ieder weekend weer geopend voor publiek.

De officiële heropening vindt op vrijdag 2 juni plaats in aanwezigheid van de laatste 3 generaties uitbaters.

Eeuwenoude lagen behang, verf en nicotine zijn afgepeld, opgepoetst of in ere hersteld. Straks is onze huiskamer gewoon weer huiskamercafé.”

Katrien Dresscher, sinds 2011 woonachtig in het oudste nog actieve Huiskamercafe van Groningen: “We zijn straks weer ieder weekend geopend met een vrijdagmiddagborrel met pizza-avond en op zaterdag en zondag kan iedereen aanwaaien voor lokaal bier en zelfgemaakte taart, traditionele poffert, dagsoep of een gehaktbal. De zaterdag is gereserveerd voor huiskamerconcerten en op woensdagmiddagen willen we activiteiten organiseren voor kinderen en ouderen”.

Gezocht: Anekdotes en sterke verhalen
Het Huiskamercafe kent een lange geschiedenis met markante uitbaters zoals tot 2010 Tinus en Eke Hazekamp en daarvoor de familie Klunder, die het cafe combineerden met een levendige smederij. Om de geschiedenis van het cafe te vereeuwigen, wordt tijdens het openingsweekend een verhalenloket geopend. Iedereen met anekdotes wordt opgeroepen dit te delen voor het nageslacht.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten