18.4 C
Delfzijl
19 juni 2021 01:47

Groningen krijgt titel ‘Groninger Sportvrijwilliger van het Jaar’

spot_img

Groningen – Vanaf dinsdag 9 mei kunnen Groningers hun favoriete sportvrijwilliger nomineren voor de titel ‘Groninger Sportvrijwilliger van het Jaar’. Het gaat om vrijwilligers bij amateursportclubs in de provincie en stad Groningen. De verkiezing is in het leven geroepen door De Verenigbare Club, om meer draagvlak te creëren voor de waarde die vrijwilligers hebben voor sportclubs.

De Verenigbare Club is een door de gemeente Groningen gesteunde onderneming, die zich inzet voor verbinding in de sport. Oprichter hiervan en initiator van de verkiezing Patrick Kampherbeek is verbaasd over de mate waarin sporters en coaches vaak in het zonnetje worden gezet in verhouding tot vrijwilligers. Kampherbeek: “De vrijwilligers worden vaak vergeten, terwijl het juist die mensen zijn die het sportverenigingsleven mogelijk maken.”

Cruciale rol vrijwilligers

Kampherbeek vond enkele lokale initiatieven op dit vlak, maar een overkoepelende verkiezing voor de hele provincie Groningen was er niet. “Het wordt tijd dat iedereen in de provincie Groningen zijn waardering voor sportvrijwilligers kan uiten,” aldus de enthousiaste ondernemer. “Vrijwilligerswerk is namelijk niet altijd zichtbaar.” Dit initiatief moet laten zien dat mensen die vrijwilligerswerk doen een cruciale rol spelen in het voortbestaan van amateursportclubs.

Nomineren

Vrijwilligers van amateursportclubs uit de provincie Groningen kunnen genomineerd worden via de website van De Verenigbare Club (deverenigbareclub.nl). Inzendingen worden beoordeeld door een driekoppige jury, bestaande uit Thomas de Boer (Groningse Uitdaging), Harald Hilbrants (WIJS) en Patrick Kampherbeek zelf. Er is sprake van een jury, geeft Kampherbeek aan, “omdat iedereen dan gelijke kansen heeft om te winnen”.

Nomineren kan tot en met 30 mei 2017 12:00 uur. Op vrijdag 2 juni wordt bekendgemaakt wie de titel ´Groninger Sportvrijwilliger van het Jaar 2016-2017´ bij zijn eigen club in ontvangst mag nemen. De vrijwilliger ontvangt naast de titel ook een cheque en bloemen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto

Populaire berichten