dinsdag 28 september 2021
19.9 C
Delfzijl

25ste editie van de Fraeylema Koetsentocht trekt veel belangstellenden

spot_img

Slochteren – Zaterdag vond 25ste editie van de Fraeylema Koetsentocht plaats. 23 aanspanningen reden een route van 23 kilometer door de gemeente Midden-Groningen van Schildwolde naar Siddeburen en via Noordbroek weer naar Slochteren.

Langs de route stonden veel belangstellenden die konden genieten van rijdende museumstukken, zoals postkoetsen, huif- en boerenkarren, kerkbrikken, diligences, Oostenrijkse en Zwitserse rijtuigen en bierwagens. Koetsiers en passagiers presenteren zich in passende, historische kledij. Aan de versieringen van tuigage en lantaarns is de rijkdom van de bezitter af te lezen: er is koper- of zilverbeslag en er zijn verschillende familiewapens.

In Siddeburen werd er gepauzeerd tijdens de pauze werden initiatiefnemers en oorspronkelijke organisatoren Roel de Vries (75), Co van Rooijen (80) en Dirk de Vries (77) in het zonnetje gezet door het huidig bestuur. Ook namens de gemeente Midden-Groningen werden de betrokken bestuursleden bedankt, burgemeester Adriaan Hoogendoorn reikte aan hun een presentje uit.

Na de pauze ging de tocht via Noordbroek naar Slochteren waar alle koetsen zich opstelden op het terrein van de Fraeylemaborg waar bezoekers ze van dicht bij konden bekijken.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten