240 uur taakstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval in Delfzijl

Groningen – Voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in september 2022 in Delfzijl is een 45-jarige man uit Vlagtwedde veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Daarnaast is hem een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd. 
 
Een 82-jarige fietser kwam bij het ongeval om het leven. De man uit Vlagtwedde was onderweg naar Appingedam. Op de Weg naar den Dam in Delfzijl ging het mis. Volgens de bestuurder van de auto werd hij verblind door het zonlicht, hij zag de overstekende fietser over het hoofd. De bejaarde man overleed ter plekke.
 
Uit onderzoek bleek dat de Vlagtwedder 81 kilometer per uur reed waar hij 50 mocht. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een celstraf van een half jaar. En daarbij een rijontzegging van anderhalf jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De Vlagtwedder verloor zijn baan na het incident.
 
Hij is na het ongeval vanuit Delfzijl verhuisd naar Vlagtwedde. De rechtbank besloot de man niet naar de cel te sturen en legde de man een jaar rijontzegging op, waarvan de helft voorwaardelijk.

Back to top button