9.2 C
Delfzijl
16 mei 2021 22:44

22 gidsen van het Groninger Landschap ontvangen gidsendiploma

Termunten – Zaterdag 6 juni kregen tweeëntwintig gidsen van Het Groninger Landschap het gidsencertificaat overhandigd. Zij hadden allen de intensieve gidsencursus volbracht die hen was aangeboden door Het Groninger Landschap. De gidsencursus startte in september 2014 en liep door tot aan mei 2015. In totaal hebben 50 gidsen van Het Groninger Landschap het certificaat behaald.

De uitreiking van de certificaten had een actieve start. Eindopdracht voor de cursisten was namelijk het verbeteren en herzien van de excursies in hun eigen gebieden, zodat het geleerde gelijk in de praktijk kon worden gebracht. Aan de laatste zes cursisten de eer om hun vernieuwde excursie tijdens de einduitreiking te presenteren. De genodigden werden daarna ook gelijk langs een “klein rondje Breebaart”, een excursie langs bunkers, gemaal, dijk, punt van Reide, zeehondenkijkwand, vogelkijkhut geleid. Na afloop wachtte iedereen een feestelijke lunch bij Bezoekerscentrum Reidehoeve.

Het Groninger Landschap beheert ruim 8000 ha natuur in de provincie Groningen. In deze gebieden worden door vrijwillig medewerkers van Het Groninger Landschap  jaarlijks vele excursies georganiseerd voor het publiek, die honderden deelnemers trekken. Om de belevenis van deze deelnemers nog verder te vergroten zijn in september 2014 vijftig vrijwilligers gestart met een intensieve gidsenopleiding die door het IVN is verzorgd. De 22 die zaterdag hun certificaat ontvingen zijn werkzaam in het oostelijke deel van de provincie Groningen, namelijk Dollard, Ennemaborgh en Bourtange. De overige 28 hebben in de andere gebieden (Noordkust, Reitdiepgebied, Westerkwartier en Zuidlaardermeergebied) hun certificering ontvangen.

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,283VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten