209 wandelaars liepen afgelopen zaterdag de 76 editie van de Spirittocht

Delfzijl – Op zaterdag 6 mei heeft de w.s.v. Spirit voor de 76e keer haar bekende Spirittocht georganiseerd vanuit sporthal De Ringen. De wandeltocht bood zes verschillende afstanden aan: 5, 10, 15, 25, 30 en 40 km. De laatste twee afstanden mochten al vanaf 8 uur van start gaan, terwijl de 25 km om half 9 begon en de drie kortere afstanden vanaf 9 uur mochten starten.

De mistige start hield de eerste lopers niet tegen en het duurde niet lang voordat de mist optrok en de zon doorbrak. Helaas kregen de laatste lopers nog wel een buitje op hun hoofd. Desondanks mocht de w.s.v. Spirit 209 wandelaars verwelkomen, waarvan 129 wandelaars de kortere afstanden liepen en 80 wandelaars de langere afstanden aflegden. De wandelaars kwamen uit verschillende delen van het land, waaronder Enschede, Rijswijk, Naarden, Echt, Soesterberg en Capelle aan den IJssel.

Ondanks eerdere berichtgeving verleende Spirit de bondsleden toch €1,00 korting, wat zeer gewaardeerd werd. Na afloop waren de deelnemers lovend over de routes en de verzorging op de langere afstanden. Het mooie wandelweer speelde natuurlijk ook een positieve rol. Al met al waren de deelnemers positief en was de w.s.v. Spirit tevreden met de aantallen, ondanks de concurrentie van enkele andere tochten in het noorden des lands.

Back to top button