7.8 C
Delfzijl
15 mei 2021 03:54

200 woningeigenaren kunnen jaarlijks zelf hun huis versterken

Loppersum – De proef Heft in eigen Hand van Nationaal Coördinator Groningen, waarbij eigenaren zelf hun huis kunnen versterken, krijgt een vervolg. Jaarlijks krijgen 200 eigenaren de gelegenheid om als particulier opdrachtgever de versterkingsmaatregelen en eventuele andere verbouwingen aan hun woning zelf uit te laten voeren. Vanaf 7 juli kunnen woningeigenaren zich aanmelden via de website van NCG. Toelating vindt plaats op volgorde van aanmelding. 

NCG startte de proef Heft in eigen Hand in 2016. Vijftig particuliere woningeigenaren in het aardbevingsgebied kregen zelf de regie over de versterking van hun woning. Eventueel in combinatie met een verbouwing. De ervaringen waren positief en daarom gaat NCG door met de proef.

Ondersteuning van bouwbegeleider

Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders: ‘Met Heft in eigen Hand hebben eigenaren zelf de regie in handen. Deelnemers hoeven niet te wachten totdat hun dorp of buurt aan de beurt is. Eigenaren krijgen ondersteuning van een bouwbegeleider van NCG. Deze bouwbegeleider is onafhankelijk en werkt in opdracht van de bewoner. De bewoner kiest zelf een gekwalificeerd aannemingsbedrijf om de versterking en eventuele verbouwing uit te voeren.’ 

Voorwaarden voor deelname

Bewoners die willen deelnemen aan de proef moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. De voorwaarden voor deelname zijn hetzelfde als bij de proef. Zo moet het pand binnen de 0,2 pga-contour van het aardbevingsgebied staan (KNMI-kaart 2015). Daarnaast moet de bewoner eigenaar zijn van het pand en versterkingsmaatregelen en eventueel verduurzamingswerkzaamheden aan zijn pand laten uitvoeren.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten