fbpx
13.8 C
Delfzijl
zaterdag 26 september 2020
Home Algemeen 200 leerlingen van basisscholen in de gemeente Eemsmond gaan wiskunde maken op...

200 leerlingen van basisscholen in de gemeente Eemsmond gaan wiskunde maken op het strand van Borkum

Borkum – 200 kinderen van basisscholen in Eemsmond gaan in de periode van 18 t/m 29 juni in groepen naar Borkum om daar met hun Duitse leeftijdsgenootjes op verschillende, originele manieren met wiskunde bezig te gaan.

Doel van dit Mini-Mathematikum is om kinderen op een laagdrempelige en leuke manier bekend te maken met de wiskunde. Op maandag 18 juni vertrekt de eerste boot met Nederlandse leerlingen naar Borkum.

In de ochtend bezoeken de leerlingen een doe-tentoonstelling en bouwen ze in groepen van vier aan geometrische lichamen. ’s Middags worden er gezamenlijk op het strand parketten van driehoeken, vierhoeken en vijfhoeken gelegd, die naderhand versierd worden met patronen, schelpen en andere mooie voorwerpen die op het strand liggen. Bij slecht weer is een binnenlocatie geregeld.

Wij vinden dit een prachtige nieuwe invulling van onze stedenband met Borkum”, zegt burgemeester Marijke van Beek. “En een leerzame, nuttige en mooie ervaring voor de leerlingen. Ze kunnen bouwen, voelen, kortom de wiskunde beleven”. De scholen die meedoen zijn n.b.s. De Sterren, OBS Brunwerd, CBS Willem Alexander, DBS de Noordkaap, s.w.s De Dobbe, OBS Klinkenborg en CBS De Rank. “Geweldig dat er zoveel kinderen meedoen!”, aldus wethouder Harald Bouman.

Het Mini-Mathematikum is tot stand gekomen met financiering van EDR, de gemeente Eemsmond, Borkum en het Institut für Bildung & Erziehung.