maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

19-jarige man uit Delfzijl betrokken bij mishandeling NS-medewerkers op station Gouda

spot_img

Gouda – De politie heeft dinsdagavond een 19-jarige man uit Delfzijl en een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden voor mishandeling van twee NS-medewerkers. De mannen wilden zich op het station in Gouda niet identificeren tegen over de NS-medewerkers waarna de medewerkers werden mishandeld. Beide medewerkers zijn met hoofdwonden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Gewaarschuwde agenten hielden de twee verdachten korte tijd later in de omgeving aan.

De twee jonge mannen werden rond 20.15 uur op station Gouda uit de trein gezet omdat zij zonder treinkaartje reisden en in de trein hun identiteitsbewijs niet wilden tonen. Op het perron stonden twee NS-medewerkers klaar om het tweetal op te vangen, zodat zij alsnog een treinkaartje konden kopen.

Op het spoor geduwd
De twee mannen weigerden echter nog altijd hun legitimatiebewijs te tonen, waarop de NS-medewerkers hen wilden aanhouden. Tijdens die aanhouding viel het duo de medewerkers aan. Een van hen kreeg klappen en werd door de verdachte op het spoor geduwd. De andere medewerker kreeg ook klappen tegen zijn hoofd. Direct schoot deze medewerker zijn collega te hulp om van het spoor af te komen. Hierbij kreeg hij hulp van een man die op het perron stond. De twee verdachten vluchtten het station uit.

Verdachten snel gevonden
Nadat de twee gewonde medewerkers per ambulance naar het ziekenhuis werden vervoerd, keken agenten de camerabeelden uit van het perron om zo een goed signalement van de verdachten te krijgen. In de omgeving gingen agenten direct naar hen op zoek. Ook deed een inwoner een melding van verdachte personen in de parkeergarage bij het Groene Hart Ziekenhuis. Agenten hielden daar rond 21.15 uur twee mannen aan voor poging zware mishandeling. Beiden voldeden aan het signalement van de camerabeelden. De twee mannen zitten vast en worden gehoord. De NS-medewerkers hebben aangifte tegen hen gedaan.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten