17-jarige Tessel Peters start eigen koffiebar in het centrum van Appingedam

Appingedam – De 17-jarige Tessel Peters uit Delfzijl heeft zaterdag haar eigen koffiebar geopend in Appingedam. De zaak heet in de Zevende Hemel, een concept bedacht door haar vader. Je kan er terecht voor zeven soorten koffie, zeven soorten thee, zeven soorten sap, zeven soorten broodjes, zeven soorten gebak, zeven soorten wafels en zeven soorten ijs. In de Zevende Hemel is gevestigd in de Dijkstraat 49 tegenover de HEMA.

“Het is mijn ambitie om de Zevende Hemel te laten uitgroeien tot een bekende horecazaak in de omgeving en het liefst ook ver daarbuiten, met meerdere vestigingen in het land”, vertelt Tessel. Werken in de horeca is haar niet vreemd, ze heeft haar moeder vaak geholpen op het Pannenkoekenschip in Slochteren waar ze de eigenaresse van is.

“We werken zoveel mogelijk met lokale en biologische producten. Zo komt de koffie van Maalwerk Koffie uit Delfzijl, gebak van Bake My Day uit Groningen en ijs van Rianne’s Boerderij uit Niehove.” Hoewel in de Zevende Hemel nog maar net is geopend waren de reacties uitsluitend positief, gasten vonden het een mooie aanvulling voor het centrum van Appingedam. “De voorkant van de winkel wordt nog verder aangekleed, zo moeten de ramen nog worden bestickerd, ook een eigen Facebook-pagina of website moeten allemaal nog worden opgezet.”

Suppen over het Damsterdiep is ook mogelijk vanaf de locatie, dit is iets wat haar vader onder zijn hoede heeft genomen.

In de Zevende Hemel is geopend van woensdag tot zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Back to top button