9.5 C
Delfzijl
21 april 2021 15:58

15-jarige jongen aangehouden na gewelddadige straatroof in Delfzijl

Delfzijl – De politie heeft een 15-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden naar aanleiding van een gewelddadige straatroof oktober vorig jaar in de havenplaats. Op een fietspad in Delfzijl Noord werden toen twee jonge vrouwen onder bedreiging met messen gedwongen onder andere hun mobieltjes af te geven. De twee daders gingen er op hun fietsen vandoor.

Uit het politieonderzoek bleek dat een van de weggenomen mobieltjes werd gebruikt door een 15-jarige inwoner van Delfzijl. Hij werd dinsdag in zijn woonplaats aangehouden en wordt momenteel verhoord.

De twee slachtoffers reden op de bewuste avond van 17 oktober tussen negen uur en half tien door het tunneltje van het fietspad toen twee vermoedelijk licht gekleurde jonge mannen voor hun fietsen sprongen. De onbekenden dwongen met getrokken messen de vrouwen af te stappen. Zij werden ernstig bedreigd waarbij onder meer het mes op het lichaam werd gedrukt en slachtoffers werd toegebeten te zullen worden opengesneden. De daders verdwenen spoorloos hoewel de dag na de beroving een van de gestolen mobieltjes kapot in de omgeving van één van de slachtoffers werd gevonden.

De politie hoopt met de arrestatie van de 15-jarige meer verdachten te kunnen aanhouden.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten