fbpx
0.6 C
Delfzijl
27 januari 2021 08:57

1300 kilometer lang wandelnetwerk door het landschap in Noord-Groningen open

Winsum – Beleef en geniet van de vele onontdekte landschappen van Noord-Groningen, waar een wandelnetwerk van 1.318 km en 640 knooppunten is gerealiseerd. De mooiste plekjes in het landschap zijn nu toegankelijk voor recreanten en toeristen en kunnen met zelf samengestelde routes worden ontdekt. Woensdag 26 juni om 10.00 uur wordt het wandelnetwerk Noord-Groningen officieel geopend.

Het wandelnetwerk is samen met wandelliefhebbers, dorpsbewoners, terrein beherende organisaties en andere geïnteresseerden ontwikkeld. Knooppunten leiden recreanten, toeristen maar ook bewoners langs de mooiste plekjes in het landschap. Op meerdere locaties zijn boerenlandpaden opgenomen in het netwerk, waardoor wandelaars over prachtige, onverharde paden kunnen wandelen.

Het realiseren van een provincie dekkend wandelnetwerk op basis van knooppunten is een project dat mede mogelijk wordt gemaakt door het programma Dorpsvisies en Landschap van Kansrijk Groningen, de provincie Groningen (REP-ZZL) en de Groninger gemeenten. Routebureau Groningen heeft dit project uitgevoerd in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen.

Volg ons op

10,820FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten